Nyhetsbrev September 2022

Installation laddstationer

Det mesta är installerat och nu arbetas det med igångsättning av det hela. Vi återkommer med information när allt är klart.

Soprum – repris..!

Tyvärr måste vi ta upp det här med soprummen igen…☹

Det är väldigt mycket skräp som slängs och det MÅSTE ni sortera! Större kartonger ska plattas till innan de läggs i bingen. Riktigt stora kartonger slängs i en container på Vallgatan eller körs till en återvinningscentral, typ Degermyran.

Det är INTE heller tillåtet att lämna stora sopsäckar med innehåll, i behållarna för brännbart! Det, och större saker som t ex klädställ, TV-apparater, möbler mm, lämnas på Degermyrans återvinningscentral på Solbacken.

Fel parkering…

Vi vill påminna om att parkering på gräsmattan, utanför portar, på skolgården osv, är INTE tillåtet. Man får däremot stanna utanför portarna för att lasta av eller på.
Aimo Park bevakar vårt område regelbundet.

Skördetid av bär och frukt

Passa på att plocka lite plommon, vinbär, körsbär, krusbär eller nåt annat gott till kvällsfikat, innan frosten slår till. Det är naturligtvis inte tillåtet att plocka och sälja vidare, utan frukten och bären är till för alla vi som bor i föreningen. Så personer som kommer utifrån och länsar våra träd och buskar, får ni gärna säga till 😉

Årsmöte

Styrelsen har beslutat att ha årsmötet måndag den 28 november. Vi kommer att skicka en formell inbjudan i god tid innan. Samt även årsredovisningen för räkenskapsår 2021/2022.

Cykelrensning

I september kommer vi att börja med cykelrensning. Cyklar både ute och i cykelförråd/källare kommer att märkas med buntband. Vill man ha kvar sin cykel så klipper man själv bort buntbandet. Mer info kommer på dörrarna.

Kodlås

Snart har alla husen i vårt område fått kodlås. Ni ska ha fått information i era brevinkast tidigare med koder osv. Var också försiktig med vem ni lämnar ut koden till.

 

Ny hemsida på gång

Då vår nuvarande hemsida har kraschat lite håller vi på att bygga upp en ny. För information som ni inte kan se på nuvarande hemsida, kontakta Vicevärden eller någon i styrelsen.

 

Blankett för andrahandsuthyrning

Hej!

Blankett för andrahandsuthyrning går vanligtvis att hämta på Vicevärdskontoret på Kågevägen 34 D, de sitter i en plastficka på dörren.

Den finns nu även att ladda ner från hemsidan. Gå till Information i menyn och välj Dokument. Klicka sedan på “Blankett för andrahandsuthyrning” och välj Download.

Vi har i tidigare utskick informerat om avgift i samband med andrahandsupplåtelse. Om Du vill hyra ut din lägenhet i andra hand, måste du fylla i en särskild blankett som finns att hämta antingen på hemsidan eller på dörren till vicevärdskontoret på 34 D. Sedan måste styrelsen godkänna din begäran innan Du kan börja hyra ut din lägenhet!

Läs också våra stadgar kring andrahandsuthyrning!

Mvh
Styrelsen

 

Parkeringstillstånd besöksparkering

Föreningen erbjuder möjlighet att välja mellan två system för tillstånd gällande besöksparkering, ett digitalt system eller det kort som föreningen använt sig av tidigare. Oavsett vilket system du/ni väljer kan varje lägenhet erbjuda två besökstillstånd åt gången och inget av systemen innebär någon kostnad för lägenhetsinnehavaren.

Väljer du/ni det digitala systemet kommer du/ni att få information om inloggning via den e-postadress som du/ni meddelat. Väljer du/ni kort, kommer korten att levereras i brevlådan.

Det digitala tillståndet gäller så länge du äger lägenhet i vår förening och vid ägarbyte avslutas din behörighet att nyttja tillståndet.

Korten är en värdehandling och varje utlämnat tillstånd kommer att märkas med lägenhetsnummer och ska återlämnas vid ägarbyte. Varje kort som inte återlämnas eller har blivit borttappat, kommer att debiteras med 200 kronor.